Tervis Toit 

Pärm

Ma välistasin oma (ja oma patsientide) toidumenüüst nüüdisaja leiva. Asi on selles, et kui me sööme pärmileiba, siis hakkab meie verre sattunud pärm paljunema, kasutama meie vitamiine, mikroelemente ja valke.

Ja samal ajal eritab pärm oma elutegevuse saadusi – toksiine, s.t pärm parasiteerib meie organismis. Just seepärast ma peangi nüüdisaja leiba inimkonna üheks kõige hirmsamatest leiutistest.

Nüüdisaja pärm läheb küpsetamise ajal gluteenist kapslitesse. Aga soolestikus vabaneb nendest kapslitest ja kahjustab limaskesta, rikkudes sellega soolestiku normaalset mikrofloorat. Lisaks sellele ei parasiteeri pärm mitte ainult soolestikus, vaid ka elab ja paljuneb vabalt vereplasmas (peamiselt pungumise teel).

See võib lõppeda mitmesugust liiki mürgistuste, seenhaiguste ja immuunsushäiretega, mis võivad põhjustada paljusid kroonilisi haigusi ja onkoloogilisi protsesse.   

Kui lõpetada nüüdisaegse pärmileiva söömine – siis alles 5 aasta pärast on pärmirakud vereplasmast täielikult kadunud. Kuni XX sajandi 40-ndateni kasutati hoopis teist liiki pärmi. Seda nimetati ka „humalapärmiks”. 

See pärm ei olnud inimese sümbiootilise mikrofloora antagonistiks (seega ei tapnud jämesooles elutsevaid kasulikke baktereid), kuid taigen kerkis ligikaudu ühe ööpäeva, mis ei rahuldanud pagareid.   

Tootmisprotsessi intensiivistamiseks hakati kasutama hoopis teist liiki pärmi, mida loetakse ametlikult (see on avalik teave) „tinglikult patogeenseks mikroorganismiks”, mis põhjustab haigusi teatud tingimuste korral, see on just see, mida praegu nimetatakse „termofiilseks pärmiks”. 

Tainas kerkib sellise pärmiga umbes ühe tunniga.

Termofiilne pärm, mida praegu leivaküpsetamisel kasutatakse, ON INIMESE SÜMBIOOTILISE MIKROFLOORA ANTAGONIST.

See tähendab seda, et selle pärmi eritised tapavad jämesooles neid baktereid, mis normaalses olekus peavad produtseerima vitamiine, asendamatuid aminohappeid, kasulikke bioaktiivseid aineid ja palju muud, mida inimese keha täisväärtuslikuks funktsioneerimiseks, s.t TERVISE jaoks vajab.   

Eksisteerib ligikaudu 500 pärmseene liiki. Neist ligikaudu 30 – on inimese jaoks kõige ohtlikumad.   

Viimastel aastatel põevad seenhaigusi peaaegu kõik, kusjuures apteegiravimitega ei saa neid välja ravida.

Erinevatel hinnangutel on mükoosid levinud 80% täiskasvanud elanikkonnast ja 95% lastest.

Viimastel aastatel on täheldatav mükoosidesse haigestumise tendentsi suurenemine mitte ainult täiskasvanutel, vaid ka lastel. Eriti rasketesse, süsteemsetesse mükoosidesse.”

Milline on siis väljapääs? Tuleb juuretiseleiba ise küpsetada, osta juuretiseleiba (meil müüakse sellist), loobuda pärmileivast ja kõigest, mille valmistamisel on pärmi kasutatud.

Viktor Hruštsov – meditsiiniteaduste kandidaat, arst-naturopaat.

Seotud postitused