Ained 

Aspartaam ja atsesulfaam K

Aspartaam ja atsesulfaam K kuuluvad maailma kõige enam testitud ja kõige enam kasutatud suhkruasendajate hulka.

Atsesulfaam K on kalorivaba magustaja. Seda kasutatakse üle maailma rohkem kui tuhandes erinevas tootes, mille hulka kuuluvad ka sellised toidud ja joogid nagu närimiskummi, piimatooted, küpsetised jne.

Aspartaam on madala kalorsusega sünteetiliselt toodetav magustaja. Seda kasutatakse üle maailma rohkem kui 5000 erinevas tootes (nagu karastusjoogid, jogurtid, kommid, närimiskummi jne).

Nii aspartaamil kui atsesulfaamkaaliumil on suurepärased ohutusnäitajad. Arvukad teaduslikud uuringud näitavad, et neid aineid on ohutu kasutada magustavate koostisainetena.

Nende magustajate ohutust on hinnanud direktiivorganid üle kogu maailma (nt FDA USAs). Tervishoiuametnikud toetuvad sõltumatute teaduslike nõuandvate organite, nagu Euroopa Toiduohutusamet (EFSA), USA Toiduainete ja Ravimite Administratsioon (FDA) ning ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) ja Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) toidulisandite ekspertide ühiskomitee (JECFA), ohutushinnangutele.

Seotud postitused